Ενημέρωση
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2022 12:31

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ

 
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΑΣ PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2022 12:29

Ενημέρωση ΠΦΣ

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΝΟ ΗΛ. ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20.05 PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 18 Μάιος 2022 10:47

Σας αποστέλλουμε οδηγίες  αναφορικά Â με την εκτέλεση μόνο ηλεκτρονικών συνταγών μετά τις 20.5.2022

 

 
12η Health Expo Athens (21-23/05/22) PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 12 Μάιος 2022 10:08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 & 22 Μαΐου 2022
Έκθεση + Συνέδριο + Διαδικτυακή Μετάδοση
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος, Αττική

23 Μαΐου 2022
3η Ημέρα Συνεδρίου Φαρμακευτικής Φροντίδας
Διαδικτυακή Μετάδοση

Σε μία εποχή που πανδημία έχει αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στον χώρο της υγείας, η συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινής τους πρακτικής, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η διεξαγωγή της 12ης Health Expo Athens, μιας εκδήλωσης-θεσμού στον χώρο της υγείας, έρχεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με όλες τις νέες εξελίξεις, αναδεικνύοντας παράλληλα τον πολύτιμο ρόλο των επαγγελματιών υγείας.  

Η 12η Health Expo Athens, θα διεξαχθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στις 21 & 22 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ενώ η 3η μέρα του Συνεδρίου (23 Μαΐου), είναι αφιερωμένη σε μία ξεχωριστή ενότητα ομιλιών, που αφορά τους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς, με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ διαδικτυακή μετάδοση.

110 διακεκριμένοι ομιλητές, σε 57 ομιλίες, 4 στρογγυλά τραπέζια και 6 εργαστήρια, θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα μέσα από 7 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

1. Φαρμακευτική Φροντίδα: Το 6ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας, με Επιστημονικό Φορέα την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε), στοχεύει να βελτιώσει τις επιστημονικές δεξιότητες σε βασικά θεραπευτικά πεδία της Φαρμακευτικής Φροντίδας, που είναι απαραίτητα για την καθημερινή πρακτική στο φαρμακείο αλλά και το ιατρείο.

2. Management και Marketing: Αφιερωμένη σε επιχειρηματικά θέματα, η ενότητα αυτή έχει ως στόχο την ανάπτυξη των διοικητικών, εμπορικών και διαχειριστικών δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας.

3. Σεμινάριο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Στόχος του Σεμιναρίου, να αναδείξει τα «κλειδιά» για τη βελτιστοποίηση της οικονομικής διαχείρισης και διοίκησης της ομάδας στο φαρμακείο.  

4. Επιστημονική Ημερίδα της ΕΛΕΝΕΠΥ: Η 4η Επιστημονική Ημερίδα της ΕΛΕΝΕΠΥ, έχει ως στόχο να παρουσιάσει στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και το ευρύτερο κοινό, προηγμένα θέματα Νανοτεχνολογίας, νέες καινοτομίες, καθώς επίσης και χρήσιμα θεραπευτικά εργαλεία.

5. Καινοτομία και Τεχνολογία: Ενημέρωση σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας και των ψηφιακών εφαρμογών από τους επαγγελματίες υγείας, για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών-πελατών, σήμερα.

6. Δορυφορικές Ομιλίες Εταιρειών: Οι εταιρείες του χώρου θα παρουσιάσουν νέες καινοτομίες, αλλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την υγεία και την ομορφιά.

7. Εργαστήρια: Σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, οι εταιρίες θα πραγματοποιούν ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά σεμινάρια, με παράλληλες παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών τους.


Όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που θα ορίζονται από την Πολιτεία τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα εφαρμοστούν, για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

 

Το μεγαλύτερο συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός στον χώρο της υγείας, έρχεται!

 
Έκδοση & εκτέλεση χειρόγραφων συνταγών φαρμάκων PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2022 12:21

Έγγραφο ΕΟΠΥΥ

Έκδοση και εκτέλεση χειρόγραφων συνταγών

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2022 09:03

Ανακοίνωση

 
Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει άρθρα για τα φαρμακεία PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 22 Μάρτιος 2022 10:59

Σχέδιο Νόμου Υπ. Υγείας προς ψηφίστηκε

 
Δ. Τ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 22 Μάρτιος 2022 10:41

Δελτίο τύπου για τη συνταγογράφηφη ανασφάλιστων

 
Εφαρμογή του Ν. 4865_2021 σχετικά με τη συνταγογράφηση σε ανασφάλιστους πολίτες μόνο από δημόσιες δομές PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2022 13:30

Συνταγογράφηση σε ανασφάλιστους πολίτες μόνο από δημόσιες δομές

 
ΓΑΛΗΝΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2022 13:18

Προς: Φαρμακευτικοί  Σύλλογοι της Χώρας

Σας αποστέλλουμε οδηγίες της ΗΔΙΚΑ για την ενεργοποίηση της δυνατότητας εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών με γαληνικά σκευάσματα.

Η Â συνταγογράφηση και εκτέλεση των συνταγών αυτών έχει ενεργοποιηθεί μόνο στη web εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ (www.e-prescription.gr) και όχι μέσω των μηχανογραφικών προγραμμάτων λογισμικού φαρμακείων

Θα ακολουθήσει χρονικά η αντίστοιχη προσαρμογή των προγραμμάτων λογισμικού των φαρμακείων, για απευθείας εκτέλεση των ηλεκτρονικών συνταγών γαληνικών μέσω API, από τα προγράμματα που εκτελούμε τις υπόλοιπες συνταγές.

Μέχρι την πλήρη προσαρμογή των προγραμμάτων, εξακολουθούμε και εκτελούμε χειρόγραφες συνταγές. Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα υφίστανται και θα εκτελούνται τόσο οι χειρόγραφες όσο και οι ηλεκτρονικές συνταγές.

Η ημερομηνία διακοπής της συνταγογράφησης και εκτέλεσης χειρόγραφων συνταγών, θα οριστεί από τους αρμόδιους φορείς.

Κάντε click εδώ για τις οδηγίες

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 13