Ειδήσεις
Ενημέρωση για την έκδοση τιμολογίων για τις «Εγγραφές στον προσωπικό ιατρό» ανά μήνα αναφοράς Σεπτεμβρίου , Οκτωβρίου και Νοεμβρίου και για τυχόν διαφορές δικαιωμάτων του μηνός Δεκεμβρίου Εισερχόμενα PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2023 12:43

Ενημέρωση για έκδοση τιμολογίων

 
Ενημέρωση για το καθεστώς επιστροφής στην εργασία των ανεμβολίαστων φαρμακοποιών και του ανεμβολίαστου προσωπικού φαρμακείου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2023 12:28

Ενημέρωση για το καθεστώς επιστροφής ανεμβολίαστου προσωπικού φαρμακείου

 
ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΗΛ. ΣΥΝΤΑΓΗΣ PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2022 09:51

Ανακοίνωση ΗΔΙΚΑ

 
Εγκύκλιος του Οργανισμού σχετικά με τις σφραγίδες των θεραπόντων ιατρών κατά τη συνταγογράφηση PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2022 12:33

Εγκύκλιος Σχετικά με τις σφραγίδες

 
Διάθεση ενός self test στους πολίτες άνω των 18 ετών- Έκδοση Πιστοποιητικού Νόσησης κατόπιν διενέργειας μοριακού ελέγχου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 06 Δεκέμβριος 2021 10:02

Διάθεση ενός self test στους πολίτες άνω των 18 ετών- Έκδοση Πιστοποιητικού Νόσησης κατόπιν διενέργειας μοριακού ελέγχου

 
Ενημέρωση για πιστωτικά τιμολόγια ραντεβού εμβολιασμού, τιμολόγια clawback αναπνευστικών συσκευών, σκεύασμα arixtra & επιστολή του ΠΦΣ για την πολιτική της Astra Zeneca PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2021 13:07

Ενημέρωση

 
Οι φαρμακοποιοί στοχεύουν η σωστή χρήση των φαρμάκων να γίνεται συνειδητά, με γνώση PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020 09:48

Δράση «Φάρμακο, Ίαμα και δηλητήριο»

 
ΕΠΕΙΓΟΝ- ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2020 08:49

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

 
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Τρίπολη το σεμινάριο για την Υποδειγματική Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 05:37

Η Τρίπολη αποτέλεσε έναν ακόμα σταθμό για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος που αφορά στα σεμινάρια Εργαστηρίου με θέμα: «Υποδειγματική Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων – Διασφάλιση Ποιότητας στο εργαστήριο του Φαρμακείου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία», και στον οποίο συμμετείχαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου 2019.

Τα σεμινάρια αυτά εντάσσονται, σε ένα ευρύτερο συνεχιζόμενο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το ΙΔΕΕΑΦ για τους φαρμακοποιούς, ανά γεωγραφική περιφέρεια, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους. με κεντρικό θέμα «Εργαστήριο Φαρμακείου».

Με βάση τον κεντρικό προγραμματισμό ο κύκλος των σεμιναρίων θα διεξαχθεί σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, καθώς και στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται με την επιστημονική ευθύνη του Επ. Καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, κ. Παρασκευά Δάλλα και της Επ. Καθηγήτριας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κας Σοφίας Χατζηαντωνίου, και μοριοδοτούνται με 14 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ. Σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το πρόγραμμα υλοποίησής τους, σε όλη την Ελλάδα.

Κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 8 ωρών (2 ώρες θεωρία και 6 ώρες πρακτική). Πιο συγκεκριμένα:

Στο θεωρητικό μέρος δίνεται έμφαση στην έννοια της «Διασφάλισης ποιότητας γαληνικών σκευασμάτων»Â που προτείνει το ψήφισμα των υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης CM/ResAP(2011)1 και CM/ResAP(2016)1 και επιβάλει η Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία (Ph. Eur.) από το 2014.

Κυρίαρχος στόχος είναι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΑΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ δηλαδή η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τους.

Στο πρακτικό μέρος οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο περνούν από τη θεωρία στην πράξη. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες των δύο ατόμων και η κάθε ομάδα παρασκευάζει βάσει ετοίμων γραπτών τυποποιημένων διαδικασιών τα παρακάτω γαληνικά σκευάσματα: ρινική αλοιφή, κρέμα υδροκινόνης, διάλυμα αλωπεκίας μινοξιδίλης, πόσιμο παιδιατρικό εναιώρημα προπανολόλης και καψάκια κυστίνης.

Με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού δημιουργείται σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατάλληλο για το εργαστήριο φαρμακείου. Επίσης δημιουργείται αρχείο παραγωγών, γραπτές τυποποιημένες διαδικασίες, κατάλληλες ετικέτες με τις αναγκαίες οδηγίες, και αρχειοθετούνται οι τυποποιημένες διαδικασίες όλων των συμμετεχόντων εξασφαλίζοντας την ιχνηλασιμότητα για όλα τα γαληνικά σκευάσματα που παρασκευάζονται κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Για την υλοποίηση του συνολικού προγράμματος έχει δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της ιστοσελίδας του ΙΔΕΕΑΦ (www.ideeaf.gr/ergastirio), στην οποία υπάρχουν όλες τις πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό περιεχόμενο του σεμιναρίου.

«Το ΙΔΕΕΑΦ και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υλοποιεί κύκλους σεμιναρίων με έμφαση στην πρακτική άσκηση, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και με Ακαδημαϊκούς από τον χώρο της Φαρμακευτικής και της Ιατρικής Επιστήμης επικαιροποιώντας και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις των φαρμακοποιών» επισήμανε ο κ. Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος του ΠΦΣ.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ κ. Σεραφείμ Ζήκας, τονίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ινστιτούτου και την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που βρίσκει από τους φαρμακοποιούς.

Χορηγοί των σεμιναρίων στην Τρίπολη ήταν οι εταιρείες ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ και FAGRON.

 

 
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΥΡΙΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2018 11:57

Με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αργολίδας κυρία Κατσουλάκου Αριστέα στην κυρία Κουρτέλη Κατερίνα στον Best Αργολίδας για τις ελλείψεις στα φάρμακα, της ζητήθηκε ενημέρωση από τον βουλευτή Αργολίδας κύριο Ανδριανό Ιωάννη για το θέμα αυτό προκειμένου να καταθέσει επερώτηση στη βουλή για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Για το κείμενο της επερώτησης κάντε click εδώ
Για τα στοιχεία που δόθησαν από κάντε click εδώ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 96