ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ 1/2/2017 PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 10:44

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ 1/2/2017

 ₡  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ

 - ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ (1ο Φάρμακα + Ανασφάλιστοι,  2ο Ευρωπαίοι)

- ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (Φάρμακα +Ανασφάλιστοι + Ευρωπαίοι ΟΛΑ ΜΑΖΙ)

- ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΟΠΥΥ

- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΙΣΧΥ

- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΙΣΧΥ

- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΟΠΥΥ (ΦΑΡΜΑΚΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ)

 

 ₡  ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ:

 

- ΣΥΝΤΑΓΕΣ

- ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (1ο Φάρμακα + Ανασφάλιστοι,  2ο Ευρωπαίοι)

- ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (Φάρμακα + Ανασφάλιστοι + Ευρωπαίοι ΟΛΑ ΜΑΖΙ)

- ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΟΠΥΥ

 

(Σημειώνουμε ότι το αν προσθέσουμε τις τελικές αξίες των δύο παραπάνω τιμολογίων και το συνολικό ποσό που έχει ήδη εισπραχθεί από το φαρμακείο λόγω του 1€/συνταγή πρέπει να παίρνουμε το «Αιτούμενο Ποσό» της Συγκεντρωτικής Κατάστασης).

 

Οι συνταγές μέσα στο φάκελο πρέπει να είναι χωρισμένες σε 3 πακέτα:

α. Ένα πακέτο με τις εκτελέσεις συνταγών που αφορούν Ευρωπαίους Ασφαλισμένους. Επισημαίνεται ότι στις εκτελεσμένες συνταγές των Ευρωπαίων Ασφαλισμένων θα επισυνάπτεται φωτοτυπία του εντύπου δικαιώματος (πρώτη σελίδα βιβλιαρίου ή κάρτας) μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ανάκτηση των στοιχείων.

β. Δύο πακέτα με τις συνταγές που αφορούν όλους τους υπόλοιπους δικαιούχους φαρμακευτικής περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ (ασφαλισμένους και δικαιούχους του ν.4368/2016):

i. Ένα με αυτές που εκτελέστηκαν ηλεκτρονικά με τη βοήθεια του συστήματος e- Prescription της ΗΔΙΚΑ (ΔΕΝ απαιτείται να είναι αριθμημένες), και

ii. Ένα με αυτές που εκτελέστηκαν χειρόγραφα, δηλαδή μόνο με τη βοήθεια του τοπικού συστήματος του φαρμακείου (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να είναι αριθμημένες με αυτόνομη αρίθμηση).

 

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ

 

ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ΠΛΕΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ Â ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.